Kom in beweging bij Anthropos Fysiotherapie rond de zwangerschap

03-03-2016

Als je zwanger of net bevallen bent kan je iedere woensdag avond bij fysiotherapie Anthropos terecht voor actieve zwangerschapsgym. Onder deskundige begeleiding van zwangerfit docente Karen Hamelink word je begeleid om bekken- en rugklachten te voorkomen, je conditie te behouden, (bekkenbodem)spieren te oefenen en om alles te leren over een goede houding.

 

Informatie

Ook wordt er informatie gegeven over de bevalling en hoe je je hier op kunt voorbereiden. Het volgen van de zwangerfit cursus kan vanaf ongeveer de 20ste tot 30ste  week van je zwangerschap. Deze cursus bestaat uit een partner avond en 8 bijeenkomsten van 1 4/5 uur waarbij er een half uur theorie, een uur actieve training en 15 minuten stretchen en ontspannen gegeven wordt. Woensdag 9 Maart start weer een nieuwe groep met zwangerfit training. Kijk op de website voor informatie en het aanmeld formulier.

 

Vijf maal per jaar wordt er een informatieavond gegeven voor zwangere vrouwen en hun partner. Deze zit inbegrepen in de zwangerfit cursus maar is ook apart te volgen. Daarin wordt alles verteld over de rol van de partner tijdens de bevalling en de kraamtijd. Puur praktisch, zonder zweverig gedoe. Wil je liever alleen met je partner een avond stil staan bij wat te doen tijdens de bevalling, maak dan een afspraak voor een privé partner avond.

 

Nagym

Vanaf ongeveer vier weken na de bevalling kun je starten met zwangerfit training na de bevalling. Dit betekent dat je in kan stromen bij de training zodra er genoeg plaats is. Voor de nagym mag je 8 keer komen trainen binnen 10 trainingsdata. Dit betekent dat je twee trainingen kan schuiven. Neem contact op met Karen Hamelink voor meer informatie of kijk op onze website.