Hakuna Matata (Swahili voor: ‘Geen zorgen’)

26-05-2015

Onze collega Willem Jan Pols en zijn vrouw Mary steunen een jonge vrouw in Tanzania om te kunnen studeren om haar droom om op te komen voor de rechten van de vrouw in Tanzania te kunnen waarmaken.

 

In december 2014 was ik samen met mijn vrouw Mary op vakantie in Tanzania. Op het eiland Zanzibar genoten wij van een heerlijke vakantie en realiseerden ons al mijmerend hoe goed wij het in ons eigen kikkerlandje hebben. Inderdaad schijnt de zon er vaker dan bij ons en is de natuur er wonderschoon, maar de armoede van de mensen die er wonen gaat je niet in” je kouwe kleren” zitten.

 

Zo kwamen wij op een dag in contact met Prisca. Zij deed een werkstage in het restaurant van ons resort en maakte een frisse en intelligente indruk. Ze sprak redelijk Engels en vertelde dat ze een droom had. Ze zou ooit rechten willen studeren om te kunnen opkomen voor de rechten van de vrouw in Tanzania. Al snel bleek dat de ouders van Prisca in Dar Es Salaam geen geld hadden om haar naar school te laten gaan. Om een lang verhaal kort te maken is het, eenmaal terug in Nederland, gelukt om contact te krijgen met de directie van de school waar ze haar opleiding zou kunnen voortzetten. Sinds januari van dit jaar gaat Prisca, met onze financiele steun, weer naar school in Morogoro. Het gaat goed met haar en we hebben via social media wekelijks contact met een gelukkige Prisca.

 

Voor ons geeft het een fijn gevoel te weten dat onze bijdrage Prisca heel direkt de kans geeft om haar toekomst vorm te geven in haar eigen land en voor haar eigen omgeving.

 

Ik weet weer wat ik kan vragen als ik jarig ben…..een bijdrage voor Prisca!