Willem Jan Pols neemt na 30 jaar afscheid van Anthropos

16-11-2015

Ik vertrek……Sterker nog, wanneer je dit leest ben ik al vertrokken! Hoe een bekend tv-programma voor ons realiteit kon worden. Na 30 jaar fysiotherapie en even zo vele jaren Anthropos in Voorburg, heb ik samen met mijn vrouw Mary het roer volledig omgegooid en zijn we verhuisd naar Elahuizen in Friesland.

 

Al jong wist ik dat ik ooit in Friesland zou willen wonen en werken. Watersport, ruimte, Friese paarden en vooral de opgewekte Friese nuchterheid spraken me toen al aan. Sinds een jaar runnen we samen een reeds bestaand watersportcentrum met een groepsaccommodatie, een appartement en diverse B&B kamers. In totaal kunnen we zo’n 75 mensen herbergen. We verhuren zeilboten en kano’s en er is een eetcafé onder ons dak gevestigd. Kortom een totaal ander leven en een nieuwe uitdaging.

 

Natuurlijk ga ik de praktijk, de patiënten en mijn collega’s enorm missen. Vanaf het moment dat Chris van Haasteren mij in 1985 vroeg of ik het maatschapsdeel van John Bloem wilde overnemen heb ik patiënten van jong tot oud altijd met veel plezier behandeld. Vond het steeds weer een uitdaging om uit te zoeken wat er aan de hand was om vervolgens de juiste prikkel tot herstel te kunnen geven. Ik heb met veel mensen enorm kunnen lachen maar denk ook terug aan serieuze, bijzondere en soms verdrietige gesprekken. Van die ene meneer die in z’n pyama naar de praktijk kwam tot een verlegen Somalische dame in een doorschijnend, niets verhullend gewaad. Van die Turkse man die alleen kon zeggen dat hij “pijn in roeg” had tot iemand die, als oefening, vol overgave de Kabouterdans deed in de oefenzaal.

 

Mijn praktijk draag ik met een gerust hart over aan Marcel Hut. Ik vertrouw erop dat hij, net als ik, met veel plezier zijn werk zal kunnen doen en een goede bijdrage zal leveren aan de fysiotherapie in Voorburg en in het bijzonder bij Anthropos.

 

Ik vond het bijzonder om deel uit te mogen maken van zo’n fijn team  collega’s en wil langs deze weg iedereen bedanken voor 30 mooie jaren!

 

 

 

 

 

 

Welkom in Friesland! www.fluessen.nl

 

 

Tot ziens en hartelijke groet, Willem Jan Pols 
 

 

N.b. Als je Willem Jan nog een blijk van waardering zou willen geven dan ligt er in november nog een receptieboek in de praktijk. Een mailtje sturen kan natuurlijk ook: willemjan@fluessen.nl