Vitaal Totaal beweegplan

 

Een beweegprogramma met meer. Voor mensen met hart-, vaat-, of longproblemen, diabetes type II, overgewicht en/of weinig beweeg ervaring.
 

Wat is Vitaal Totaal?

Regelmatig bewegen heeft een gunstig effect op de algemene gezondheidstoestand. Dit geldt voor iedereen zeker voor mensen met overgewicht of een chronische aandoening, zoals Diabetes Mellitus type 2, hart-, vaat-, en longproblemen. De rode draad in Vitaal Totaal is leefstijlverandering, bewegen moet een vast onderdeel worden van het dagelijks leven. Tijdens de training wordt gewerkt aan het verbeteren van de conditie en zo nodig gewichtsafname. Ieder doorloopt het beweegprogramma op zijn of haar eigen niveau. Het doel is plezier krijgen in bewegen op een verantwoorde manier.
 

 Lees verder

Voor wie is het bedoeld?

Vitaal Totaal is een beweegprogramma voor gemotiveerde mensen die hun leefstijl onder andere middels bewegen willen veranderen.

  • Mensen met hart-, vaat-, en/of longproblemen
  • Diabetes mellitus type 2
  • Mensen met overgewicht
  • Mensen met weinig tot geen bewegingservaring
     

Wat kunt u verwachten?

De intake zal op basis van verwijzing van uw huisarts plaatsvinden (eenmalig fysiotherapeutisch consult). Zonder verwijzing wordt een intake bedrag van €45,00 berekend. Er wordt na de intake een programma op maat samengesteld. Dit bestaat uit een keer per week in groepsverband een uur trainen met een gezamenlijke warming-up en cooling-down. Tevens wordt u begeleid in het maken en opbouwen van een persoonlijk activiteiten programma, wat u vervolgens zelfstandig de rest van de week kan uitvoeren. Regelmatig worden de trainingsdoelen geëvalueerd en indien nodig aangepast. U traint op een individuele, veilige en efficiënte manier.
 

Wat kost het?

De kosten bedragen €110,00 voor een strippenkaart van 10 keer. Deze is vanaf de eerste training 12 weken geldig. Over het algemeen kunnen de kosten niet worden gedeclareerd bij de zorgverkeraars.
 

Hoe kan ik me aanmelden?

U kunt ons telefonisch benaderen 070-3860611/3861926 of via het aanmeldingsformulier onder het kopje "therapie". Vermeldt erbij dat het om het Vitaal Totaal programma gaat.

Onder Medische Fitness staat de vragenlijst voor het Vitaal Totaal programma.
 

Wie doet de begeleiding?

De training vindt plaats onder deskundige leiding van een fysiotherapeut.
 

Wat trek ik aan?

We adviseren u soepel zittende kleding te dragen waarin u zich makkelijk kunt bewegen. Wat betreft uw schoeisel dient u in de zaal (sport-)schoenen te dragen waarmee u normaal niet buiten loopt. Dit in verband met de hygiëne. Vergeet niet om een handdoek en een flesje water mee te nemen. Wij beschikken over gescheiden kleedkamers met douche.

Voor meer informatie kunt u ons bellen (070-3860611/3861926) en

vragen naar Karin van Baaren of mail naar: 
vanbaaren@anthroposvoorburg.nl