Karen Hamelink

Fysiotherapeut & Cranio sacraal therapeut

  • bekkenpijn tijdens/na zwangerschap 
  • psychosomatiek
  • cranio sacraaltherapie
    - viscerale therapie
    - diastase

hamelink@anthroposvoorburg.nl

Mijn opleiding fysiotherapie heb ik gevolgd in Amsterdam en in 1989 afgerond. In deze periode speelde ik eredivisie volleybal. De keuze voor de sport fysiotherapie opleiding was daarna een logische stap. In 1996 startte ik mijn eigen praktijk aan de Kon. Juliana laan.

Sinds de geboorte van mijn tweede dochter waarbij ik bekkenklachten kreeg gedurende de zwangerschap, ben ik mij gaan verdiepen in de zwangerschap gerelateerde bekkenklachten. Sinds januari 2008 ben ik mede door de vraag van patiënten en de verloskundigen in Voorburg groepstrainingen gaan organiseren. Dit heb ik vele jaren met veel plezier gedaan. Ik richt me inmiddels alleen nog op de behandeling van bekkenpijn tijdens/na de zwangerschap.  Lichaamsbewustwording, stress management en stabilisatie technieken spelen een grote rol tijdens mijn behandelingen en trainingsopbouw. 
Per 1 september 2008 is mijn individuele praktijk gefuseerd met Anthropos. Dit was een goede beslissing. Het is een fijn team en de vele specialisaties op twee verschillende locaties geeft veel mogelijkheden zowel voor de patiënten als voor ons collega’s.

In 2014 heb ik de opleiding tot Cranio-sacraal therapeut afgerond.
Deze periode heeft een verdieping gebracht in mijn functioneren als therapeut.

De therapie behandeld vanuit het cranio-sacrale systeem (de membranen om het hersen- en zenuw -weefsel waarbinnen de hersenvloeistof geproduceerd wordt) blokkades binnen het bindweefsel. Deze blokkades kunnen zowel fysiek als emotioneel van aard zijn. Dit werkt ondersteunend op het herstellend vermogen van ons lichaam en draagt bij aan bewustwording van beweeg- en reactie patronen.

Voor meer informatie zie: cranio sacraal therapie & bekkentherapie

Terug