Marieke Wernink

Fysiotherapeut & Psychosomatiek & Lichaamsgerichte Psychotherapie

  • Stressgerelateerde klachten
  • Chronische pijn en/of vermoeidheid
  • Burn-out
  • Onverklaarde klachten
  • Depressiviteit en inactiviteit
  • Angststoornissen (w.o. hyperventilatie)
  • Revalidatie na langdurige (ziekte)uitval

wernink@anthroposvoorburg.nl

In 1995 ben ik als algemeen fysiotherapeut afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam. Direct daarna kwam een hele leuke en leerzame tijd in een grote revalidatie kliniek in Zuid Duitsland. Terug in Nederland vond ik al snel mijn plek bij Anthropos (1998).
Naarmate ik mij ontwikkelde als fysiotherapeut merkte ik dat bewegingsgedrag en het al of niet in stand houden van bepaalde klachten sterk beïnvloed wordt door hoe wij over onszelf denken en door hoe ons gevoelsleven zich heeft ontwikkeld. Ik ben me dan ook meer in de psychosociale kant van ons functioneren gaan verdiepen.
Ik begon met haptonomie: de principes van de haptonomie boeien mij erg, omdat ze gericht zijn op contact maken met jezelf en wat je voelt ook in relatie tot anderen. Ik heb één jaar haptonomie opleiding gevolgd en kwam erachter dat ik vanuit een breder perspectief wil kijken naar de mens en zijn ontwikkelings- en helingsproces.
Naast het volgen van vele cursussen, waaronder adem- en ontspanningstherapie, die mij meer mogelijkheden geven om je te begeleiden op weg naar herstel, pas ik ook mindfulness toe in mijn leven en dus ook in mijn werk.
Toen in 2012 het werk van de Core Energetica Lichaamsgerichte Psychotherapie op mijn pad kwam en ik de opleiding ben gestart, ben ik mij als Psychosomatisch werkend Fysiotherapeut gaan profileren. Het was een logische stap gezien mijn achtergrond en ervaring. Ook heb ik het beweegprogramma Fysio Yoga opgezet en organiseer ik één keer per maand een gelegenheid om ervaring op te doen met de ontspanningsmethode TRE (Tension Releasing Exercises of wel spanningsregulerende oefeningen). Ook begeleid ik één keer maand een Just Relax uur.
Inmiddels ben ik afgestudeerd Core Energetisch Lichaamsgericht Psychotherapeut en bied ik ook op dit gebied behandelingen aan.
Mijn doel is om binnen de therapie ervaringen mee te geven die zelfredzaamheid, zelfinzicht en uiteindelijk de kwaliteit van leven vergroten. Ik heb onder andere veel ervaring met het behandelen van mensen met chronische, repeterende en/of stress gerelateerde klachten.
Wat je klacht ook is, ik zal met aandacht en enthousiasme samen met jou op zoek gaan naar een passende behandeling om tot een optimaal resultaat te komen.

Terug