Laatste nieuws

Lage rugklachten zijn een symptoom, geen ziekte
16-04-2018
Rugpijn. Bijna iedereen heeft of krijgt er weleens te maken. Soms is de belasting hoog of eenzijdig. Niet alleen zwaar tillen, maar juist ook veel zitten is belastend. Uit recent onderzoek is nu duidelijk wat de beste aanpak is.
Het is Lente! Is slikken vitamine D nog nodig?
11-04-2018
Vitamine D is een belangrijke vitamine voor onder andere gezond bot- en spierweefsel. Vitamine D wordt onder invloed van zonlicht in de huid aangemaakt. Als de zon nu meer schijnt, is het slikken van vitamine D nog wel nodig?
Slaap onderschat middel voor herstel
09-04-2018
Zelfs met een op maat trainingsprogramma en een uitgekiend voedingsschema kan te weinig slaap jouw prestaties toch negatief beïnvloeden.
Medewerking gezocht voor afstudeeronderzoek Suzanne van de Molen
06-04-2018
Onze collega Suzanne van de Molen is bezig met de laatste loodjes voor haar master Sportfysiotherapie. Hiervoor zoekt ze jeugd tussen de 12 en 17 jaar met of zonder enkelklachten, om haar inzicht te geven hoe ze scoren op het gebied van de Nederlandse norm voor gezond bewegen en de fitnorm.
Praktijknieuws
06-04-2018
Nu het lentegevoel weer door onze aderen begint te kruipen, blikken we nog heel even terug naar wat de revue passeerde in de afgelopen periode. Zo volgde Paul in het spoor van 50 jarigen, herhaalden we reanimatietraining en staan we in de consumenten gids van maart.
Snotneus of sinusitis? Hooikoorts?
06-04-2018
Sinusitis of bijholte-ontsteking is een lastig, veel voorkomend verschijnsel in de wintermaanden en in de hooikoorts-tijd als complicatie van de gewone virale neusverkoudheid.
Lentekriebels? Kom lekker bewegen!
03-04-2018
De zomertijd is ingegaan en de lente is in aantocht. Heerlijk om naar buiten te gaan om te bewegen, of om op de fiets naar ons toe te komen voor één van onze beweegprogramma’s waarmee je de winterkilo’s van je af kunt schudden en soepel en vitaal aan de zomer kunt beginnen.
Start tennisseizoen - voorkom blessures
27-03-2018
Traditioneel begint 1 april het tennisseizoen buiten. Om een goede start te maken en vooral ook een blessurevrij tennisseizoen te beleven, presenteren we een handige informatiefilmpje.
Uurtje vooruit... Stijging hartinfarcten
22-03-2018
Het is weer zomertijd. Op weg naar lente en zomer met meer licht. Lekker, maar of het lichaam daar altijd zo goed op reageert? Niet altijd zo blijkt...
Mijn ene arm kan verder op mijn rug dan de ander. Hoe kan dat?
16-03-2018
Merkt u ook wel eens dat de ene arm verder en hoger op uw rug kan dan de andere? Dat is niet vreemd, het heeft alles te maken met uw anatomie. Die anatomie bepaalt de bewegingsvoorkeur
Vooral met beweegklachten naar huisarts
11-03-2018
De huisarts krijgt het vaakst klachten over houding en beweging op het spreekuur. Vooral klachten aan knie en de onderrug, zo blijkt uit cijfers van NIVEL Zorgregistraties. Je kunt ook direct naar jouw fysiotherapeut. Hoe zit dat ook alweer...
Hoeveel training moet je doen om gewicht te verliezen?
23-02-2018
Uit onderzoek is gebleken dat 30-45 minuten intensieve training (waarbij je hartslag oploopt tot ongeveer 75 procent van je maximaal) van invloed is op het hormoon Ghreline. Door de intensieve training wordt Ghreline onderdrukt.
Over belasting en overbelasting
23-02-2018
Uit onderzoek blijkt dat pijn en klachten bij bewegen heel veel voorkomen. Wel 4 op de 5 mensen heeft weleens 
te maken met pijn aan rug, nek en/of schouders. Hoe ontstaan die klachten en -belangrijker- wat doe je eraan?
Kracht, conditie of allebei?
22-02-2018
Je bent op zoek naar de beste aanpak! We helpen je graag op weg naar een fitter leven waarbij je gelijk die paar kilootjes er nu wel vanaf krijgt. Er zijn twee belangrijke ingrediënten voor een fit en gezond leven. Gezonde voeding en trainen/ bewegen. Je bent waarschijnlijk al bezig met goede voeding, maar wat is nu de goede beweging?
Kan een fysiotherapeut een versleten gewricht weer beter maken?
19-02-2018
Veel mensen kampen met pijnlijke en stijve gewrichten. Vooral als je de 50 bent gepasseerd, krijg je al snel de diagnose slijtage. Dat klinkt nogal fataal. Is er nog iets te doen aan slijtage?
Een stijve nek..
29-01-2018
Hoe kom je eraan en belangrijker: hoe kom je er vanaf? Vijf vragen en antwoorden.
Vraag het de fysio: wat is isometrisch trainen?
29-01-2018
Ik krijg het advies om isometrisch te trainen. Wat is dat eigenlijk?
Ons lichaam heeft een interne weegschaal
29-01-2018
Zweedse wetenschappers hebben ontdekt dat het menselijk lichaam een interne weegschaal heeft. “Als het lichaamsgewicht toeneemt, wordt er een signaal naar de hersenen gestuurd om minder te eten”, legt professor John-Olov Jansson van de Sahlgrenska Academie uit.
Zelfs je gezicht heeft baat bij training
29-01-2018
Er is nu bewijs dat gezichtsoefeningen het uiterlijk van het gezicht verbeteren en enkele zichtbare tekenen van veroudering beperken.
Kom van je bureaustoel af!
29-01-2018
Zitten is ongezond. Maar zitten is nou precies wat veel van ons de hele dag doen op werk. Wat kun je doen om de negatieve gezondheidseffecten van zo’n werkdag te beperken?
Goede beweegvoornemens? Doe het verantwoord!
04-01-2018
Goede voornemens pakken niet altijd goed uit. Fanatiek beginnen veel mensen het nieuwe jaar met sporten en afvallen. Rond deze tijd, na zo'n drie weken haken de meesten alweer af. Geen zin meer of geblesseerd. Fysiotherapeuten merken het ieder jaar.
Patiënten diabetes type 2 baat bij gewichtsverlies
04-01-2018
Patiënten met diabetes type 2 zouden er veel baat bij hebben om vijftien kilo of meer lichaamsgewicht te verliezen.
Glad? Loop als een pinguin!
04-01-2018
Tips om valpartijen tijdens gladde periodes te voorkomen!
Omvang spiermassa voorspelt hoe patiënt operatie zal doorstaan
04-01-2018
Aan de hand van de omvang van de skeletspiermassa van patiënten kan in de toekomst worden voorspeld hoe de patiënt zijn operatie zal doorstaan.
Niet dieten maar nadenken
04-01-2018
Calorieën tellen, geen snoep meer en elke dag op de weegschaal. Voor veel Nederlanders geldt afvallen als een goed voornemen in het nieuwe jaar, maar is diëten wel zo slim?
Diagnose artrose heup en knie per 1-1-2018 in basisverzekering
21-12-2017
Patiënten met artrose aan de heup- en kniegewrichten krijgen vanaf 1 januari 2018 de eerste 12 behandelingen met fysiotherapie of oefentherapie vergoed uit de basisverzekering.
Hoe het zit met administratieve last bij fysiotherapeuten
19-12-2017
Wij pleiten voor meer vrijheid, minder administratie en meer zicht op kwaliteit. Een drietal leden van de denktank (Ont)Regel de Zorg brachten in opdracht van Het Roer Moet Om en de VvAA de administratieve lastendruk van zes verschillende zorgberoepen in kaart.
GOED DOEL Roparun: voor kwalitatieve zorg bij kanker
19-12-2017
In 2018 doet onze collega Suzanne, weer mee met de Roparun als een van de teamleden van team 155 SamSam.
NIEUW: Sportmedische Revalidatie
19-12-2017
Sportmedische Revalidatie is voor u ontwikkeld. Heeft u alleen een basisverzekering of bent u door uw vergoeding via de aanvullende verzekering heen, dan is dit de oplossing voor u.
Praktijknieuws
19-12-2017
Het jaar is weer voorbij gevlogen en we maken ons op voor nieuwe tijden. Allereerst wensen wij u fijne feestdagen en een vitaal en bewegelijk 2018. Hier een overzicht van weetjes over de afgelopen periode en aankondigingen en nieuwigheden voor de komende tijd.
Gecombineerd leefstijlprogramma dringt verzuim terug
28-11-2017
Als bedrijven hun werknemers een gecombineerd leefstijlprogramma aanbieden, zouden deze medewerkers gezonder gaan leven, meer gewicht verliezen, mentaal fitter worden en daardoor dus minder ziek worden.
Merendeel Nederlanders loopt te lang door met fysieke klachten
28-11-2017
56 procent van de Nederlanders wacht minstens enkele weken voordat zij met fysieke klachten contact opnemen met de fysiotherapeut,.
De loopband helpt om af te vallen, krachttraining werkt beter
24-11-2017
Wie ouder is dan zestig en wil afvallen, heeft meer baat bij krachttraining dan bij cardio-oefeningen.
Beweegvoordelen voor vrouwelijke senioren
24-11-2017
Ook vrouwelijke senioren hebben baat bij de gezondheidsvoordelen die lichaamsbeweging met zich meebrengt.
Deze sporten zijn volgens artsen het beste!
24-11-2017
Deze 5 beweegvormen zijn het meest effectief voor spieropbouw, gewichtsverlies, hartgezondheid en vertraging van het verouderingsproces.
Naar een scherm kijken op de loopband zorgt voor blessures
30-10-2017
Hoe lekker is het dan dat er in de sportschool boven de loopband een scherm hangt dat zorgt voor afleiding. Maar juist dat omhoog kijken zorgt voor knie- en enkelblessures.
Sporten met griep of verkoudheid
23-10-2017
Met de winter voor de deur zal het niet lang duren tot de eerste griepgolf uitbreekt. Er zijn ook veel mensen verkouden. Is het eigenlijk veilig om dan door te gaan sporten?
Hardlopen gunstig bij werkgerelateerde vermoeidheid
23-10-2017
Regelmatig hardlopen werkt goed tegen werkgerelateerde vermoeidheidsklachten. Dat blijkt uit het onderzoek van de Radboud Universiteit.
Wapen jezelf tegen de herfstdip
23-10-2017
De dagen worden heel snel korter, kouder, natter en donker. Voor veel mensen aanleiding tot een somber gevoel of een herfstdip.
'Verband tussen schommelingen in huwelijk en gezondheid'
23-10-2017
De ups en downs van een huwelijk lijken invloed te hebben op de bloeddruk, het cholesterolgehalte en gewicht van mannen.
Waarom verliezen we spierkracht als we ouder worden?
28-09-2017
We ontkomen er niet aan als we ouder worden: onze spiermassa neemt af. En na onze 50e verjaardag wordt het echt tijd om krachttraining serieus te gaan nemen om een actieve leefstijl te kunnen behouden en in staat te zijn om ook op hogere leeftijd krachtig en vitaal te zijn.
Hoe motiveer je jezelf om in beweging te komen?
27-09-2017
Eigenlijk weten we allemaal wel dat bewegen en (kracht)training bijdraagt aan ons fysieke en mentale welzijn, maar hoe motiveer je jezelf om te beginnen en om het te blijven doen. Hier volgen tips van professionals.
Bewegen belangrijk bij depressie
25-09-2017
We weten inmiddels dat bewegen ontzettend goed is voor het lichaam. Uit een 50-jaar durende studie blijkt dat lichamelijke activiteit ook helpt bij het bestrijden van depressies.
Kom in beweging bij Anthropos met: Fysio Yoga
25-09-2017
Kom in beweging bij Anthropos Fysiotherapie als je op een verantwoorde manier met jezelf en je lichaam wilt (leren) omgaan. Deze maand informatie over Fysio Yoga.
Huishouden verlaagt kans op vroegtijdig sterven
25-09-2017
De lichaamsbeweging die nodig is bij huishoudelijke activiteiten verlaagt de sterftekans van mensen, zo blijkt uit een nieuwe studie. In totaal hoeven mensen slechts dertig minuten per dag te bewegen om hun kans op een vroegtijdige dood met 28 procent te verlagen.
Slecht slapen? Kom in beweging!
25-09-2017
Nederlanders slapen vaak genoeg, maar niet goed. Die conclusie uit het onderzoek van de Hersenstichting bereikte de headlines deze week. Hoewel ongeveer 90% van de onderzochte volwassenen de aanbevolen 7 tot 9 uur per nacht slaap haalt, hebben vooral vrouwen problemen met inslapen, doorslapen en gebruiken ze vaker slaapmedicatie dan mannen.
Goed doel: Youth Academy
18-09-2017
De hdm Youth Academy is een initiatief van hdm om hdm-jeugd (vanaf 17 jaar per 1 juli in de zomer van uitzending) zelf te laten ervaren hoe en wat het is om in een ontwikkelingsland te wonen en te leven. Dit jaar ging Kiki de dochter van onze collega Karin van Baaren mee naar India.
Praktijknieuws
18-09-2017
De zomer is nu écht voorbij: tijd om naar binnen te keren en de koppen weer eens goed bij elkaar te steken op onze jaarlijkse Neuzen-Dezelfde-Kant-Op-Dag om onze service en hoge kwaliteit fysiotherapie die wij jullie bieden verder te volmaken.
Risico beroerte lager bij mannen die op latere leeftijd bewegen
29-08-2017
Mannen van middelbare leeftijd die meer aan lichaamsbeweging gaan doen, kunnen daarmee het risico op een beroerte mogelijk halveren.
Schijnbaar gezonde mensen met overwicht lopen toch meer risico
29-08-2017
Obese mensen hebben een verhoogd risico op hart- en vaatziekten, zelfs als ze medisch gezien gezond lijken.
Bewegen is goed, meer bewegen is beter!
25-08-2017
We moeten meer bewegen en vooral de spieren trainen en botten belasten. Dat is een uitspraak van het RIVM. Precies wat de wetenschap zegt en waar fysiotherapie voor staat.
Gezond hart op jonge leeftijd mogelijk van invloed
25-08-2017
Een gezond hart bij jongvolwassenen leidt tot een gezonder brein op latere leeftijd. Volgens de onderzoekers kan iedereen aanpassingen doen op jonge leeftijd om het brein te beschermen.
Anthropos di 8 augustus a.s. zeer moeilijk bereikbaar
03-08-2017
Door een groots wielerevenenment dat op dinsdag 8 augustus aanstaande in Voorburg plaatsvind, zijn wij op die dag zeer moeilijk bereikbaar.
Valrisico? Er is iets aan te doen!
20-07-2017
Het is vandaag uitgebreid in het nieuws: vallen is steeds vaker een doodsoorzaak onder ouderen. Vaak als gevolg van complicaties van botbreuken na struikelen in en om huis. Senioren wonen immers steeds vaker en langer zelfstandig.
Fietsen naar het werk vermindert risico op hartziekten en kanker
19-07-2017
Fietsen naar het werk verkleint uw risico op kanker en hartziekte met bijna de helft. Dat blijkt uit een onderzoek waarbij ruim 260.000 Britten tussen 40 en 69 jaar werden ondervraagd en die gedurende vijf jaar werden opgevolgd.
Met de auto op vakantie?
11-07-2017
Een lange autorit is een behoorlijke aanslag op je lichaam. Vooral de onderste rugwervels krijgen het zwaar te verduren....
Sporttesten Heren1 en Dames1 Hockeyclub Cartouche
10-07-2017
Na wekenlange voorbereidingen stonden er 6 avonden gepland om alle spelers van de eerste teams van Hockeyclub Cartouche te testen voordat de zomerstop begint. Ze hebben nu allemaal een individueel trainingsprogramma voor de zomerperiode.
Marieke Wernink afgestudeerd
10-07-2017
Na 4 jaar hard werken, veel leren, transformeren en integreren is de eindstreep met vlag en wimpel bereikt: Core Energetisch Lichaamsgericht Psychotherapeut is de titel!
Goed doel: Syndroom van de Lach
10-07-2017
Zoon Christiaan van onze steun en toeverlaten in de huishouding, heeft een vorm van autisme. Door hulp van deze stichting had hij de mogelijkheid tot therapie met dolfijnen in Curaçao, waardoor hij grote vooruitgang heeft geboekt.
Vaak slippers dragen niet verstandig
10-07-2017
Ben je zelf ook zo'n fan van je comfortabele slippers en draag je ze tijdens de zomer overal en altijd? Overweeg dan om ander gemakkelijk schoeisel te zoeken, want je geliefde slippers doen je voeten meer kwaad dan goed.
Even voorstellen: Rogier Postma
10-07-2017
Wij zijn heel blij u te kunnen melden dat we in Rogier Postma een hele fijne en betrouwbare collega gevonden hebben die ons helpt de continuïteit van uw behandelingen te waarborgen in de vakantie tijd.
Praktijknieuws
05-07-2017
De vakantietijd staat voor de deur, ook voor ons. Hier volgen wat weetjes over die periode en leuk nieuws: onze collega Paul Stoetzer stapte op Vlieland in het huwelijksbootje.
Wat gebeurt er tijdens de slappe lach?
04-07-2017
Na een korte zoektocht op internet werd al gauw meer duidelijk hoe een slappe lach wordt veroorzaakt. Bij de slappe lach zenden je hersenen namelijk te weinig signalen uit naar je spieren. Daardoor heb je je lichaam niet meer goed onder controle en kun je niet stoppen met lachen.
Waarom sporten tijdens zwangerschap goed voor je is
03-07-2017
Er doken onlangs beelden op van Serena Williams die hard aan het trainen was, ondanks het feit dat ze al 5 maanden zwanger is. Hoe gezond is dat eigenlijk?
Trainen voor de spiegel traint ook ongetrainde arm sneller
16-06-2017
Mensen die voor een spiegel één arm trainen, zouden daarmee ook hun ongetrainde andere arm trainen. Door deze optische illusie zou de kracht in de ongetrainde arm toenemen.
Meerderheid van de mensen sport om zich goed te voelen
15-06-2017
Een groot deel van de bevolking sport om zich goed te voelen. Ook gaat men sporten tegen stress, om er goed uit te zien of om af te vallen. Een derde zegt te sporten om sociale contacten op te doen.
Nederlanders zitten het langst van alle Europeanen
15-06-2017
Voorkom wielrenblessures!
29-05-2017
Je kunt er niet meer omheen: het wielerseizoen draait op volle toeren. Wielren je ook? Let dan goed op.
Sporten met warm weer
29-05-2017
Je hebt het waarschijnlijk wel gemerkt; buiten bewegen of sporten met dit warme weer is soms een uitdaging. Er zijn bepaalde dingen waar je rekening mee moet houden zodat je gewoon lekker door kan, ondanks de warmte!
Skinny jeans kunnen rugpijn veroorzaken
19-05-2017
Niet hoge hakken of een te zware handtas, maar skinny jeans blijken het meest belastend voor de rug. De populaire broek beïnvloedt de houding en dat heeft een onvoordelig effect op de rug.
Osteoporose of artrose?
19-05-2017
Artrose en osteoporose worden regelmatig door elkaar gehaald. Onterecht. Het is wel heel wat anders. Artrose heeft met uw gewrichten te maken. Osteoporose met uw botten.
Dit doet twee weken niet sporten met je lichaam
19-05-2017
Sporten is gezond maar als je het twee weken niet doet, dan heeft het al een negatieve impact. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek aan de Universiteit van Liverpool.
Praktijknieuws
03-05-2017
Op deze plek maken wij weer graag van de gelegenheid gebruik om met jullie te delen waar wij in de afgelopen periode zoal mee bezig waren: het beleidsweekend, reanimatie cursus, een koninklijk medisch fitness uur en 3 Sarah's.
Specialisatie: sportfysiotherapie
02-05-2017
Sportfysiotherapie is een verbijzondering binnen de fysiotherapie welke een belangrijke rol speelt bij preventie, voorlichting en advies voor sporters. Dit geldt zowel voor amateur als op professioneel niveau, of voor mensen die in de toekomst willen gaan sporten.
Kom in beweging met: VITAAL TOTAAL!
02-05-2017
Het is alom bekend dat regelmatig bewegen een gunstig effect heeft op de algemene gezondheidstoestand van een mens. Het Vitaal Totaal beweegplan biedt mogelijkheden voor mensen met overgewicht, slechte conditie, eenzijdige belasting, stress, diabetes, hart- en vaatproblemen of je gewoon niet lekker in je lijf voelen.
De geschiedenis van Fysiotherapie
01-05-2017
De fysiotherapie zoals wij die nu in ons land kennen vindt haar oorsprong in de eerste helft van de negentiende eeuw. In de afgelopen anderhalve eeuw heeft de fysiotherapie zich een vaste plaats verworven in de gezondheidszorg.
Vijf vragen en antwoorden over peesontsteking
01-05-2017
Een pijnlijke pees is vaak een een hardnekkige blessure. Wat kun je doen om sneller te herstellen en herhaling te voorkomen?
Lichte fysieke inspanning goed voor hersenen 50 plussers
01-05-2017
Het is goed voor de hersenen van 50-plussers om meerdere keren per week aan lichte fysieke inspanning te doen.
Lichaamsbeweging vergroot de overlevingskans na hartaanval
01-05-2017
Lichaamsbeweging vergroot mogelijk de kans dat iemand een hartaanval overleeft. Bij iemand die meer sport, neemt de overlevingskans toe.
Geen zin in sporten? Soms is een bad even goed..
01-05-2017
Na een drukke werkdag nog gaan sporten? Soms heb je meer zin om weg te zakken in een warm bad en dat is niet slecht voor de conditie van je hart.
Uurtje hardlopen kan leven met een uur verlengen
01-05-2017
Goed nieuws voor mensen die graag hardlopen. Het is niet alleen gezond, maar zou ook levensverlengend zijn. Eén uurtje rennen kan al voor zeven extra levensuren zorgen.
Vaker opstaan verlengt zelfstandig wonen ouderen
06-04-2017
Als ouderen dagelijks vaker actief uit hun stoel opstaan dan dat ze nu doen, kunnen ze langer zelfstandig thuis wonen. Dat blijkt uit het proefschrift van Rob van Lummel van het VU medisch centrum.
Met een beetje risico komen ze er wel!
06-04-2017
Risicovol spelen heeft een positieve invloed op de fysieke en mentale gezondheid van kinderen. Daardoor leren ze risico’s inschatten, worden ze zelfredzaam en bouwen ze zelfvertrouwen op.
Zoveel moet je bewegen om een paaseitje te verbranden
06-04-2017
Nederlanders eten ieder jaar bijna een miljard paaseitjes, gemiddeld 47 per persoon. Logisch, want wie ze eenmaal in huis heeft, kan er nauwelijks vanaf blijven. Maar hoe ongezond is dat eigenlijk?
Wat is dat? Kalk in mijn pees?
06-04-2017
Een peesverkalking is de afzetting van kalk in een pees, wat kan leiden tot (pijn)klachten. Een ander woord voor deze kalkspatjes is calcificaties.
Wat gebeurt er bij spierpijn?
06-04-2017
De later optredende spierpijn treedt vooral op na zware belastingen waarbij de spieren worden ‘uitgerekt’ terwijl ze actief zijn. Dat is bijvoorbeeld het geval als je een berg afloopt.
Oudere hart- en vaatpatienten hebben baat bij meer bewegen
14-03-2017
Ouderen met overgewicht kunnen beter meer bewegen om het risico op hart- en vaatziekten te verkleinen. Zij hebben meer baat bij beweging dan bij het hebben van een gezond gewicht.
Zo verbrand je kilo's tijdens het werk
02-03-2017
Een hele dag aan je bureau zitten is ongezond en af en toe eens rechtstaan is een must. Wil je calorieën verbranden, dan is niet het aantal minuten of uren dat je staat van belang, wel het aantal keer dat je van je bureaustoel komt. Dat toonde een recente studie aan.
Waarom raak je buiten adem met traplopen?
02-03-2017
Je gaat regelmatig naar de sportschool, loopt met gemak 5 kilometer hard en ook voor een krachttraining draai je je hand niet om. Maar nog steeds raak je buiten adem bij het beklimmen bij het trap. Hoe dit kan?
Slecht cholesterol draagt mogelijk bij aan artrose
02-03-2017
Te veel ‘slecht’ cholesterol blijkt van invloed te zijn op de ernst van artrose. Als dit ‘slechte’ cholesterol beschadigd raakt door opstapeling, zet het omliggend weefsel aan tot het maken van stoffen die zorgen voor schade, botvergroeiingen en ontsteking in het gewricht.
Zo kom je veilig thuis van wintersport
02-03-2017
Deze winter gaan en gingen weer tienduizenden Nederlands op wintersport. De meesten gaan zonder enige training, en dat is gevaarlijk. Maar een beetje voorbereiding scheelt al een hoop. Zo voorkom je gebroken botten verrekte spieren.
Over belasting en overbelasting..
02-03-2017
Mensen die de fysiotherapeut bezoeken, hebben vaak problemen met de belasting en belastbaarheid. Deze twee elementen moeten voor goed functioneren met elkaar in balans zijn.
Fysiotherapie voor de ouder wordende mens anno 2017
10-02-2017
Komt ouderdom werkelijk alleen maar met gebreken? Dat mag dan wel als algemeen waar aangenomen worden, maar ouder worden brengt ook een hoop voordelen met zich mee. Wij van Anthropos zijn gespecialiseerd in het begeleiden van de ouder wordende mens.
Zelfredzaamheid: beweeggroep voor ouderen bij het Rode Kruis
09-02-2017
Door bewegen langer zelfstandig! Onze collega Paul Stoetzer is gevraagd een beweegprogramma in het kader van zelfredzaamheid voor ouderen te begeleiden bij het Rode Kruis in Voorburg.
Praktijknieuws
09-02-2017
Het nieuwe jaar is al weer met vliegende vaart op weg. De griep sloeg aardig om zich heen, maar zo langzamerhand komen we weer aardig op kracht. Hier volgen weer wat weetjes over onze praktijk.
6 oefeningen om nekpijn te verlichten
09-02-2017
Veel mensen hebben regelmatig nekpijn. Stress, een slechte houding, trauma’s en lang opgeslagen lichamelijke spanningen kunnen bijdragen aan klachten variërend van een milde stijve nek tot hevige spierspanningen van de nek, schouders en de boven rug.
Hoe goed is uw matras?
27-01-2017
Een verkeerde matras kan zorgen voor fysieke klachten zoals hoofd- nek- en rugpijn en een vermoeid gevoel.
Glad? Loop als een pinquin!
27-01-2017
De eerste weken van januari was het sommige dagen spiegelglad. Inmiddels zijn de temperaturen weer zachter, maar de winter duurt nog even. Check onze tips om valpartijen tijdens gladde periodes te voorkomen!
Met een gezonde leefstijl minder vaak metabool syndroom
27-01-2017
Het gedrag van mensen rondom roken, drinken, eten en bewegen hangt samen met het ontwikkelen van het metabool syndroom.
Veel zitten maakt lichaam vrouwelijke senioren 8 jaar ouder
27-01-2017
Oudere vrouwen die tien uur of meer per dag zittend doorbrengen en daarnaast weinig bewegen, hebben cellen die sneller verouderen.
Rugpijn of spierpijn van de kou is een fabeltje
27-01-2017
Pijn in een ontstoken kniegewricht speelt niet vaker op als het koud of vochtig of winderig weer is. Of als het weer omslaat.
Sporten houdt het brein jong
03-01-2017
Mocht u nog een extra motivatie zoeken om in 2017 toch vaker de sportschoenen aan te trekken: sport houdt niet alleen uw lichaam, maar ook uw brein jong.
Meer Nederlanders sporten elke week
03-01-2017
Het aantal Nederlanders dat minstens één keer per week sportte, is gestegen ten opzichte van 2013. Gemiddeld ruim 61 procent van alle Nederlanders in de leeftijd van vijf tot tachtig jaar heeft minstens één keer per week gesport.
Sporten in de kou
03-01-2017
Bij koud weer bent u misschien geneigd om niet of minder buiten te gaan sporten. Maar met de juiste voorzorgsmaatregelen kunt u ook in de herfst en winter gewoon doorgaan met buiten sporten.
Bloedsuiker beter geregeld dankzij korte wandeling na het eten
03-01-2017
Het is algemeen bekend dat lichaamsbeweging bij type 2 diabetes een gunstige uitwerking heeft op de bloedglucose.
Waarom iedere 40 plusser krachttraining zou moeten doen
13-12-2016
Iedereen weet dat bewegen goed is, maar dat juist de combinatie bewegen en krachttraining het beste werkt is minder bekend. Het idee is dat door krachttraining groeihormoon wordt gestimuleerd.
Wintersport: een goede voorbereiding is essentieel
29-11-2016
​Er wordt massaal geskied, maar er zijn ook veel ski-ongevallen. Vandaar dat het geen kwaad kan om nog eens te herinneren aan de standaardregels om veilig te skiën: matig uw snelheid, geef altijd voorrang aan afdalende skiërs, laat uw skibindingen bijstellen en bereid u fysiek voor.
Wat u moet weten over de zorgpolissen die je kunt kiezen
29-11-2016
Bij het uitzoeken van een nieuwe zorgverzekering voor volgend jaar hebben consumenten onder meer keuze uit een naturapolis en een restitutiepolis.
Wie komt er alle jaren...?
29-11-2016
Zwarte Piet houdt de gemoederen flink bezig. De discussie rondom het hulpje van sinterklaas loopt hoog op. Laten we het daarom vandaag eens over Sinterklaas hebben. Want hoe kan het toch dat die stokoude man ieder jaar weer even soepel en zonder te struikelen de daken afstruint?
Eiwit toedienen tijdens slaap zorgt voor effectieve spieropbouw
29-11-2016
's Nachts eiwitten toedienen zorgt voor een snellere groei van de spieren. Dat kan ouderen helpen, bij wie het moeilijk is om de spieren op peil te houden.
Dure loopschoenen niet altijd beter dan goedkope
29-11-2016
Dure high-tech loopschoenen zijn niet altijd de beste keuze. Integendeel, ze zouden net meer blessures veroorzaken dan goedkopere varianten met minder schokdempende kussentjes.
*NIEUW* Just Relax - gewoon een uurtje ontspannen
11-11-2016
Eerste keer op dinsdagavond 13 december 18.45. Voor iedereen die zich even rust gunt in de drukke decembermaand. Via rustige (adem)oefeningen en begeleid niets doen naar een staat van ontspanning terugkeren.
Movember: laat je snor staan voor de gezondheid van de man!
08-11-2016
Mannen verkeren in een gezondheidscrisis waar niet over wordt gepraat. Ze overlijden vaak te jong. De Movember Foundation pakt een aantal van de grootste gezondheidsproblemen voor mannen aan: prostaatkanker, teelbalkanker en mentale gezondheid en preventie van zelfmoord.
Medical Taping Concept - medisch tapen met elastisch tape
08-11-2016
De basis van het Medical Taping Concept werd in de jaren zeventig gelegd in Japan en Korea. Toen werd er voor het eerst een elastische tape ontwikkeld naast de al bestaande “starre” tape. Met de elastische tape werd de bewegingsleer(kinesiologie) van spieren, zenuwen, lymfatisch systeem en de huid als uitgangspunt genomen.
Praktijknieuws
07-11-2016
Het leven staat nooit stil en dat is maar goed ook. De blaadjes vallen en we maken ons op voor de winter periode. Een combinatie van bezinning, terug kijken op het afgelopen jaar, zorgen dat we fit genoeg zijn om zwaar weer en kou te verdragen. Lees meer over hoe we dat bij Anthropos doen.
Drink je graag een glas? Ga dan ook even sporten..
01-11-2016
Wie graag een glas drinkt, doet er goed aan om regelmatig te sporten om de schadelijke effecten van alcohol te minimaliseren. Dat blijkt althans uit een nieuw onderzoek, verschenen in The British Journal of Sports Medicine.
Sportapps doen te weinig voor gezondheid
01-11-2016
Veel sportapps doen te weinig voor de gezondheid van sporters. Ze vergroten juist het risico op blessures. Veel recreatieve hardlopers stoppen als gevolg van lichamelijke problemen of een gebrek aan motivatie.
Zet uw botten en spieren in het zonnetje
01-11-2016
In de herfst en winter is het krijgen van voldoende zonlicht lastiger vanwege de korter dagen. Uw spieren en botten hebben het wel hard nodig.
Slapende ledematen? Wakker worden!
01-11-2016
Iedereen heeft er wel eens last van dit irritante verschijnsel; een ‘slapende’arm, been of hand. Wat gebeurt er dan eigenlijk in je lijf? Is het alleen maar vervelend of kan het ook kwaad? En hoe kan je het voorkomen?
Veelgestelde vragen over zorgverzekeringen
01-11-2016
U kunt elk jaar in november, december en januari een nieuwe zorgverzekering afsluiten. Ook voor 2017. Het opzeggen van de oude zorgverzekering moet gebeuren voor 1 januari. U heeft tot 1 februari de tijd om u aan te melden bij een nieuwe verzekeraar.
Spieren ‘vergeten’ dat ze ooit getraind hebben
26-09-2016
Een getrainde spier die lang niks doet is na nieuwe training niet eerder sterk of sterker dan een spier die nooit getraind heeft. Spieren hebben geen geheugen.
Wees de herfstdip te slim af
23-09-2016
Na een mooie en lange nazomer moeten we er uiteindelijk toch nog aan geloven. De herfst dient zich aan. Vecht niet tegen de herfst maar pas jezelf aan!
Gezondheid en fysieke activiteit: de basis
23-09-2016
Regelmatige fysieke activiteit is goed voor ieders gezondheid. Jong of oud, man of vrouw, fit of met gezondheidsproblemen.
Hardlopen saai? Ga trampolinespringen!
23-09-2016
Twintig minuten springen op een trampoline is net zo goed voor je conditie als hardlopen, maar je voelt je er beter van en je hebt minder kans op blessures. Bovendien is het veel leuker.
Kom in beweging bij Anthropos met een longaandoening
12-09-2016
Sinds 2013 biedt Anthropos Fysiotherapie beweegprogramma’s aan voor cliënten met longziekten en de hierdoor optredende beperkingen. Het grootste deel van de bij ons trainende longpatiënten hebben COPD.
Specialisatie: behandelen volgens de D.A.M.-methode
12-09-2016
D.A.M. is een afkorting voor Driedimensionale Arthrokinematische Mobilisatie. Dit heeft dus niets te maken met dammen maar is een soft grip methode om gewrichten die niet meer goed bewegen weer juist te laten bewegen.
Beweging op middelbare leeftijd zorgt voor heldere geest
12-09-2016
Wie op middelbare leeftijd sport, plukt daar op latere leeftijd de vruchten van. Na een periode van gemiddeld 25 jaar is bij actieve mensen de cognitie beter dan bij inactieve mensen.
Ga voor gezondheid & energie! Stop met roken met Stoptober!
12-09-2016
Voor het derde achtereenvolgende jaar staat de maand oktober in het teken van Stoptober. Dankzij de positieve aanpak, de gratis Stoptober-app en de steun van stoppers onderling, hebben de afgelopen twee jaar 120.000 mensen meegedaan aan Stoptober. Doe ook mee!
Goed doel RopaRun: voor kwalitatieve zorg voor mensen met kanker
12-09-2016
Onze collega Suzanne van de Molen en haar moeder Marga zijn fanatieke deelnemers binnen team SAMSAM dat dit jaar € 12.500,00 heeft opgehaald. Ook de volgende editie doet team SAMSAM weer mee.
Praktijknieuws
11-09-2016
De vakantieperiode zit erop en delen een paar kiekjes van onze vakanties en een paar andere heugelijke met jullie. Ondertussen zijn we al weer flink op stoom met plannen en acties voor het komende seizoen.
Zo voorkomt u blessures na de vakantieperiode
29-08-2016
De zomervakantie is in het grootste deel van het land weer voorbij. Misschien bleef u in Nederland en heeft u gesport zoals u gewend bent.
Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid bewegen moet hoger
23-08-2016
De aanbevolen hoeveelheid bewegen zou omhoog moeten. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) beveelt zo'n twintig minuten bewegen per dag aan, maar echte gezondheidsvoordelen komen pas voor bij meer beweging.
Dagelijks half uur bewegen verlaagt risico op hartziekten
23-08-2016
Wie dertig minuten per dag beweegt, heeft 69 procent minder kans op hart- en vaatziekten dan iemand die niet beweegt, zeggen onderzoekers van het Radboudumc in Nijmegen.
Waarom verlies je kraakbeen als je niet beweegt?
18-08-2016
Als je niet beweegt verdwijnt het kraakbeen in je gewrichten. Lange tijd wist men niet hoe dat kwam.
Specialisatie: Psychosomatische Fysiotherapie
13-07-2016
Altijd moe? Druk in je hoofd? Prikkelbaar? Ook nog vaak of altijd pijn? Slecht slapen? Als je kampt met deze klachten kan de psychosomatisch fysiotherapeut veel voor je betekenen.
Wereldcongres Manuele Therapie in Glasgow
13-07-2016
In de week van 3 t/m 8 juli was collega Paul Stoetzer in Glasgow, Schotland. Dit keer niet voor zeilvakantie, maar om het Internationale Congres voor Manuele Therapie bij te wonen.
Kom in beweging bij Anthropos Fysiotherapie: Fysio Yoga
11-07-2016
Kom in beweging bij Anthropos als je op een verantwoorde manier met jezelf en je lichaam wilt (leren) omgaan. Deze maand informatie over Fysio Yoga.
Waarneming tijdens vakantie en afwezigheid
11-07-2016
Francis Tempels heeft haar intrede gedaan bij Anthropos toen Suzanne haar been brak. Als goede vriendin en collega van Suzanne (zij hebben samen 4 jaar geleden de opleiding afgerond) was zij zo flexibel om bij te springen. Ze stelt zich hier officieel aan u voor.
Praktijknieuws
10-07-2016
Heerlijk: het is weer vakantietijd. Hieronder volgen leuke weetjes over waar wij als praktijk mee bezig zijn. Wij hebben er veel plezier in om nieuwe samenwerkingen aan te gaan, ons te ontwikkelen en om programma's te ontwikkelen waar u wat aan heeft.
Goede conditie op middelbare leeftijd beschermt tegen beroerte
28-06-2016
Fysiek fit zijn op middelbare leeftijd lijkt het risico op een beroerte op hogere leeftijd te verlagen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Texas.
Niet ziek worden op vakantie? Ga eerst even sporten!
28-06-2016
Prettige vakantie, zeiden de collega's toen je afscheid nam. Maar dat valt tegen: nog maar net van huis voel je overal pijntjes en kom je niet vooruit.
Aeroob, kent u de voordelen?
30-05-2016
Heeft u wel eens van aeroob gehoord? Letterlijk staat het voor zuurstof. De term wordt veelal gebruikt in bewegen. Aerobe beweging bestaat uit lichte bewegingsvormen. U beweegt dan met voldoende zuurstof. U kunt aerobe beweging gemakkelijk toepassen en lang volhouden. Aerobe beweging biedt vele voordelen.
Sporten langer uitstellen na kruisbandoperatie
26-05-2016
Na een reconstructie van de voorste kruisband moet zeker negen tot twaalf maanden revalidatie volgen voordat er weer onbeperkt kan worden gesport.
Fysiotherapie bij moeilijk behandelbare astma
23-05-2016
Fysiotherapie voor moeilijk behandelbare astma moet worden vergoed uit de basisverzekering. Dat bepleitte het Longfonds op Wereld Astma Dag.
Zo herkent u de symptomen van een beroerte
23-05-2016
Veel mensen die een beroerte hebben gehad, gaan pas uren later naar een ziekenhuis omdat de signalen niet herkend worden. Hoe herkent u die wel? Wat is een beroerte precies?
Voldoende beweging verlaagt mogelijk risco op 13 soorten kanker
23-05-2016
Regelmatig bewegen zorgt mogelijk voor een verlaagd risico op dertien verschillende soorten kanker. Wanneer de hoeveelheid beweging toeneemt, zou de kans op deze varianten van de ziekte steeds kleiner worden.
Succesvolle methode voor het behandelen van hoofdpijn
16-05-2016
Onlangs nam Paul Stoetzer deel aan een opleiding bij Dean Watson, een Australische Fysiotherapeut. Watson heeft 40 jaar ervaring met het behandelen van verschillende soorten hoofdpijn met specifieke manuele technieken aan de hoge nek en is een autoriteit op dit gebied.
Kom in beweging bij Anthropos Fysiotherapie
16-05-2016
Kom in beweging bij Anthropos Fysiotherapie als je op een verantwoorde manier met jezelf en je lichaam wilt (leren) omgaan. Deze maand informatie over Medische Fitness: een individueel trainingsprogramma op maat in een plezierige sportomgeving begeleid door ervaren fysiotherapeuten.
Praktijknieuws
16-05-2016
De afgelopen periode stond in het teken van vele vrije dagen. Zo vind u hier wat de collega's zoal deden op Koningsdag, een bericht van stagaire Iris van Aken, speelde Tom de sterren van de hemel met het Nederlands Rugby Team en traint Suzanne hard om weer helemaal topfit te worden na haar enkelbreuk.
Het goede doel van dit kwartaal: SamenLoop voor Hoop
10-05-2016
“Vier het leven, herdenk en sta op tegen Kanker.” Op verschillende plaatsen in Nederland organiseren vrijwilligers een SamenLoop voor Hoop. 24 uur lang maken teams op een parcours gezamenlijk een lange wandeling.
Neem wat vaker de trap
25-04-2016
Uit onderzoek is gebleken dat medewerkers op kantoor snel geneigd zijn om de lift te pakken. Dat blijkt uit onderzoek van het Diabetes Fonds. Neem vaker de trap in plaats van de lift. Waarom?
Reken af met vervelende zijsteken
25-04-2016
Ieder voorjaar starten weer veel mensen met hardlopen. Voor veel (beginnende) hardlopers en brisk wandelaars zal het herkenbaar zijn: die pijnlijke zijsteken die doorgaan met trainen soms even onmogelijk maken.
Vitamine D tekort onderschat
25-04-2016
Veel Nederlanders hebben een vitamine D tekort. Ruim 40% van de vrouwen boven de 50 jaar valt daaronder. Vitamine D is belangrijk voor de opbouw van sterke botten en tanden. Het lichaam maakt zelf vitamine D onder invloed van zonlicht.
Beweeg meer, slik minder pijnstillers
12-04-2016
Bijna driekwart van de 55-plussers met rugklachten slikt pijnstillers die nauwelijks helpen om de rugpijn te verminderen, maar wel nare bijwerkingen kunnen geven.
Beweeg naar een fitte zomer
05-04-2016
Heel langzaam gaat je energieniveau tijdens de wintermaanden achteruit. Voorjaarsmoeheid is vaak een nasleep van de winterdip en ontstaat door een gebrek aan vitamines, mineralen, beweging en buitenactiviteiten.
Ouderen in de toekomst mogelijk minder kwetsbaar
31-03-2016
Er is reden om aan te nemen dat ouderen over enkele decennia weerbaarder zijn dan de huidige generatie ouderen.
Wat is dat? Kalk in mijn pees?
31-03-2016
Een peesverkalking is de afzetting van kalk in een pees, wat kan leiden tot (pijn)klachten. Een ander woord voor deze kalkspatjes is calcificaties.
Steeds jonger obesitas en hoge bloeddruk
31-03-2016
Mensen hebben op steeds jongere leeftijd risico op gezondheidsproblemen door obesitas en hoge bloeddruk dan vorige generaties.
Advies over fysiotherapie in basispakket
29-03-2016
Zorginstituut Nederland gaat op verzoek van minister Schippers van VWS opnieuw kijken naar de vergoeding van fysiotherapie in de basisverzekering.
Praktijknieuws
27-03-2016
Er was de afgelopen maand weer van alles in beweging bij Anthropos. Suzanne was heel blij met loopgips en kan weer een beetje werken. We hebben weer geklust om de praktijk te moderniseren en een deelneemster aan Medische Fitness vierde haar 90e verjaardag!
De impact van bukken op uw tussenwervelschijf
25-03-2016
Misschien weet u het niet, maar bukken heeft een enorme impact op uw tussenwervelschijf.
Het goede doel van dit kwartaal: ROPArun!
25-03-2016
Anthropos fysiotherapie zet zich graag in voor diverse goede doelen. Per kwartaal zal er een nieuw goed doel bij u onder de aandacht gebracht worden. We willen u graag voorstellen aan het ROPArun Team 155 SamSam. Onze collega Suzanne van de Molen maakt deel uit van dit team dat op 16 mei a.s. in actie komt.
Voorkom bekkenklachten rondom de zwangerschap!
22-03-2016
Bij zwangere vrouwen is de belastbaarheid van het bekken verminderd. Het bekken kan minder belast worden dan voor de zwangerschap, terwijl de belasting op het bekken en bekkenbodem groter wordt. Bewustzijn op het behouden van balans in het bekken is van belang om klachten te voorkomen.
Kom je ook een nieuwe manier van ontspannen uitproberen?
16-03-2016
Op dinsdag 29 maart om 18.45 TRE spannings reducerende oefeningen. Dit is een revolutionaire nieuwe techniek om diepe chronische spanning los te laten en een innerlijk gevoel van rust en kalmte te herstellen. Deze methode is ontwikkeld door Dr. David Berceli.
Kom in beweging bij Anthropos Fysiotherapie rond de zwangerschap
03-03-2016
Als je zwanger of net bevallen bent kan je iedere woensdag avond bij Anthropos terecht voor actieve zwangerschapsgym. Onder deskundige begeleiding van zwangerfit docente Karen Hamelink word je begeleid om bekken- en rugklachten te voorkomen, je conditie te behouden, (bekken- bodem)spieren te oefenen en om alles te leren over een goede houding.
Praktijknieuws
24-02-2016
In de afgelopen maand hebben we weer niet stil gezeten. Het hoogte punt was een weekend de Brabantse hei op om ons beleid vorm te geven en met de nieuwe maatschap alle neventaken die bij het voeren van een praktijk horen opnieuw te verdelen.
Wat is manuele therapie nou eigenlijk?
24-02-2016
Manuele therapie als specialisatie van fysiotherapie is een behandeling die tot doel heeft de gewrichten beter te laten functioneren en de lichaamshouding en -bewegingen te verbeteren. Manuele therapie verhelpt of vermindert gewrichtsklachten en (uitstralings)pijn door de wervelkolom, rug of gewrichten te ‘mobiliseren’.
Sporten met griep of verkoudheid
08-02-2016
De griep slaat momenteel wild om zich heen. Er zijn ook veel mensen verkouden. Is het eigenlijk veilig om dan door te gaan sporten?
60 Plus en krachttraining: verstandig?
26-01-2016
Uit recent onderzoek blijkt dat bewegen goed is, maar dat juist de combinatie bewegen en krachttraining het beste werkt. Het idee is dat door krachtraining het groeihormoon gestimuleerd wordt. Dat groeihormoon stimuleert celherstel.
Praktijknieuws
25-01-2016
Op vrijdag 15 januari j.l. hebben wij een prachtig afscheidsfeest gevierd van Chris van Haasteren. Het was een gezellige boel met heel wat mensen over de vloer, er werden mooie herinneringen opgehaald, we hebben heerlijk gegeten, hij is toegesproken en gezongen en zoals dat gaat bij afscheid nemen: met een lach en een traan!
Bewegen belangrijk bij depressie
25-01-2016
Acht procent van de Nederlanders gaf in 2014 aan dat jaar een depressie te hebben of te hebben gehad. Het gaat om mensen van twaalf jaar of ouder. Wist je dat bewegen een belangrijke rol kan spelen bij het voorkomen of herstellen van een depressie?
Zes vragen over je spieren
25-01-2016
Spieren, je hebt er ongeveer 640 van. Maar wat zijn het eigenlijk? Zes interessante vragen en antwoorden over spieren.
Fysieke training is goede ondersteuning bij Astma
25-01-2016
Elke dag een half uur fysieke activiteit helpt astmapatiënten om hun ademhalingsproblemen beter onder controle te houden. Dat is de conclusie van het onderzoeksteam aan de Concordia Universiteit van Montreal.
Het verschil tussen osteoporose of artrose
18-01-2016
Artrose en osteoporose wordt regelmatig door elkaar gehaald. Onterecht. Het is wel heel wat anders. Een korte uitleg.
Ons nieuwe team wenst jullie een mooi en beweeglijk 2016!
10-01-2016
Het nieuwe team van Anthropos wenst jullie een mooi en beweeglijk 2016! We hebben er veel zin in om jullie op professionele wijze te begeleiden wat de beweegreden ook is.
Fit naar de wintersport?
05-01-2016
Het is nog niet te laat! Voor iedereen die fit naar de wintersport wil, niet geplaagd wil worden door spierpijn op vakantie en het risico’s op blessures zo klein mogelijk wil maken, zodat je vooral nog meer kan genieten van je vakantie.
Sporten in de kou
04-01-2016
De winter is nu in grote delen van Nederland echt begonnen. Bij koud weer bent u misschien geneigd om niet of minder buiten te gaan sporten. Maar met de juiste voorzorgsmaatregelen kunt u ook in de winter gewoon doorgaan met buiten sporten.
Hoe werkt vetbranding?
04-01-2016
Vetverbranding spreekt bij veel mensen tot de verbeelding. Vooral na de decembermaand. Vet is de energiebron waar we het meest van hebben en levert het meeste energie op. In deze tijd eten we meer dan het lichaam nodig heeft.
Beweegvoornemens voor 2016?
04-01-2016
Beweegvoornemens voor 2016 gemaakt? Dan zit je goed! Al je beweegvoornemens voor 2016 zetten wij graag samen met jou om in actie.
Chris van Haasteren na 42 jaar Anthropos met pensioen
22-12-2015
Na ruim 42 jaar met ontzettend veel plezier en voldoening als fysio- en manueel therapeut gewerkt te hebben, ben ik eind december 2015 gestopt. Het was een prachtige periode waarin ik, met behulp van mijn collega’s, Anthropos op de kaart van Voorburg heb kunnen zetten.
Suzanne van de Molen doet haar intrede bij Anthropos
22-12-2015
Wij zijn heel erg blij met onze nieuwe collega Suzanne van de Molen die vanaf januari het stokje van Chris van Haasteren over heeft genomen. Met haar enthousiaste en energieke persoonlijkheid, ondernemendheid en natuurlijk haar vaardigheden als (sport)fysiotherapeut past ze perfect bij ons team. Ze stelt zich hier aan jullie voor.
Uw zorgverzekering in 2016
03-12-2015
Het kiezen van de juiste zorgverzekering komt er weer aan. De keuze is niet bepaald gemakkelijk met heel veel verschillende polissen en uitzonderingen. Anthropos heeft contracten met alle zorgverzekeraars afgesloten, dus dat is alvast een zorg minder. Hier volgt informatie om u te ondersteunen bij het maken van een keuze.
Welkom Tom
02-12-2015
In de vorige nieuwsbrief hebben we hem al aangekondigd. De transfer van Bennie van Noord heeft ons een minstens zo goede speler opgeleverd. Zijn prestaties zijn al veelbelovend te noemen. Hij stelt zich hier aan jullie voor.
Piekbelasting Overbelasting van de spieren door sporten
02-12-2015
Fysieke overbelasting ontstaat doordat het lichaam zich onvoldoende aan de belasting heeft aangepast. Vrijwel iedereen is weleens over zijn fysieke grens gegaan en heeft de overbelasting aan den lijve ondervonden.
Goed doel: Together Beyond Words in Israël – van pijn naar vrede
02-12-2015
In het kader van de vrede steunen wij de non-profit organisatie Together Beyond Words. Hun missie is om Arabische, Palestijnse en Joodse mannen en vrouwen in Israël te helpen om in unieke gemengde groepssessies hun emotionele wonden en trauma’s te helen.
Zwik je vaak? Pas op voor gewrichtsinstabiliteit!
01-12-2015
Verzwikking komt vaak voor. Het meest bij de enkels. Een keer je enkel zwikken is geen probleem, maar meestal zwik je na die eerste keer vaker.
Wat is een goede zorgpolis voor fysiotherapie?
30-11-2015
De zorgverzekeraars hebben de nieuwe premies en aanvullende pakketten bekend gemaakt. Voor de vergoeding fysiotherapie is zo’n aanvullend pakket van belang. Moet ik blijven of veranderen? Denk na: er valt echt wat te kiezen, maar het is niet gemakkelijk… Belangrijke overwegingen.
Skiën zonder risico's: 7 tips
22-11-2015
HET SEIZOEN KOMT ER WEER AAN! Bijna tijd voor de wintersport. Lekkere vorm van lichaamsbeweging, goed voor uw gezondheid. Om ongevallen te vermijden of de ernst ervan te verminderen, presenteren we 7 basistips voor veilig skiën.
Willem Jan Pols neemt na 30 jaar afscheid van Anthropos
16-11-2015
Onze geliefde collega en één van de drijvende krachten achter Anthropos gooit het roer om en gaat een nieuwe koers varen. Wij zullen hem verschrikkelijk missen. Natuurlijk gunnen we hem een fantastische toekomst in Friesland samen met zijn vrouw. Lees hier zijn bericht aan jou.
Krachttraining tegen Alzheimer
01-11-2015
Door een actieve levensstijl houden we het lichaam zowel fysiek als mentaal in conditie. Tot zover niets nieuws. Nieuw is dat onderzoek, uitgevoerd bij fysiek gezonde ouderen met Alzheimer, aantoont dat bewegen ook sterk het denkvermogen verbetert. Het geheugen, de concentratie en denktaken gaan spectaculair vooruit. Wat is de sleutel?
Vraag het de fysiotherapeut: Osteoporose (botontkalking)
01-11-2015
In onze praktijk wordt regelmatig de vraag gesteld of je osteoporose (botontkalking) kunt voorkomen en wat je dan moet doen? Uit onderzoek blijkt dat osteoporose kan worden voorkomen.
Bennie van Noord maakt transfer
27-10-2015
Na ruim een jaar met veel plezier bij ons gewerkt te hebben heeft onze semiprofvoetballer Bennie transfer aangevraagd omdat er een nieuwe uitdaging op zijn pad kwam.
Anthropos steunt ASAS
27-10-2015
ASAS (Acoes Sociais Amigos Solidarios) betekent letterlijk: sociale acties van solidaire vrienden. ASAS is een kleinschalig project zonder winstoogmerk en biedt een complete begeleiding aan kansarme kinderen van 6-15 jaar in Brazilië waarbij ze gestimuleerd worden het betere uit zichzelf te halen.
Marcel Hut neemt het stokje over van Willem Jan Pols
27-10-2015
Wij van Anthropos zijn in de gelukkige positie dat we een geweldige nieuwe kracht hebben gevonden die de plaats van Willem Jan over gaat nemen. Marcel is een zeer bekwame collega met dezelfde energie en instelling als Willem Jan. Hij stelt zich hier aan u voor.
Beweging goed voor vermoeide reumapatient
26-10-2015
Vermoeidheid is een vaak voorkomende klacht bij patiënten met reumatoide artritis (RA). Deze klachten kunnen door meer dagelijkse beweging en een sportprogramma verbeteren. Dat concludeert Sanne Rongen-van Dartel van het Radboudumc uit haar onderzoek waarmee ze onlangs promoveerde.
Vraag het de fysiotherapeut
26-10-2015
VRAAG: “Als ik wat langer zit, vooral een beetje onderuit gezakt, dan krijg ik tinteling, doof gevoel in mijn voeten. Wat kan dat zijn?”
Fysiotherapie werkt preventief bij artrose
26-10-2015
Promotieonderzoek van Kasper Huétink (LUMC, afdeling Orthopedie en Radiologie) heeft aangetoond dat bij iemand met knieklachten op jonge leeftijd (10 jaar) al te zien is of zo’n kind een verhoogde kans heeft om later knieartrose te ontwikkelen.
Een leven lang bewegen voorkomt later fysieke problemen
26-10-2015
Mensen die hun hele leven blijven bewegen, hebben minder kans om op latere leeftijd fysieke problemen te krijgen.
Karin Kervezee zet zich in voor Youth Academy
01-10-2015
Onze collega Karin Kervezee zet zich in voor de stichting Youth Academy opgericht door haar hockey club HDM. Dit is een initiatief om HDM jongeren zelf te laten ervaren hoe en wat het is om in een ontwikkelingsland te wonen en te leven.
Anthropos is volop in beweging met… kwaliteitsbeleid!
01-10-2015
Wij hebben ons beschikbaar gesteld voor een pilot in verband met het nieuwe kwaliteitsbeleid ontwikkeld door de beroepsvereniging voor fysiotherapeuten het KNGF.
Verwelkom de herfst!
28-09-2015
Het is zover, de herfst staat weer voor de deur. De dagen worden heel snel korter, kouder, natter en donker. Voor veel mensen aanleiding tot een somber gevoel of een herfstdip. Vecht niet tegen de herfst maar verwelkom hem!
Prinsjesdag & Zorgverzekeringen 2016
28-09-2015
Tijdens Prinsjesdag is officieel bekend gemaakt wat er voor 2016 verandert aan uw zorgverzekering. Wij zetten de belangrijkste punten voor u op een rij.
Pielen tijdens kantooruren goed voor gezondheid
28-09-2015
Uren achter elkaar op een bureaustoel zitten, is niet goed voor de gezondheid, maar af en toe een beetje friemelen in je stoel kan de nadelige gevolgen tegengaan. Dat blijkt uit onderzoek onder vrouwen.
Waarom huiswerkoefeningen zo belangrijk zijn
25-09-2015
Een bezoek aan een fysiotherapeut leidt in veel gevallen tot de opdracht thuis oefeningen uit te voeren. Maar niet iedere patiënt doet deze oefeningen trouw, omdat men de motivatie verliest of er simpelweg niet de tijd voor neemt. Het gevolg hiervan kan zijn dat het genezingsproces minder snel verloopt.
Strandwandeling helpt om langer te slapen
21-09-2015
Een wandeling over het strand zorgt voor een 47 minuten langere slaap in de nacht erop. Een stuk meer dan wanneer die wandeling landinwaarts plaatsvindt.
Morgen: Wereld Fysiotherapie dag
07-09-2015
Fysiotherapeuten spelen een sleutelrol om mensen met of zonder klachten in beweging te krijgen en te houden. Bewegen is aantoonbaar zeer effectief voor het ontwikkelen en behouden van een goede gezondheid en goede participatie in de maatschappij.
Meer bewegen voor betere concentratie
01-09-2015
Jongeren die regelmatig voldoende bewegen, kunnen zich beter concentreren op school en presteren beter op taken die aandacht en concentratie vereisen.
Anthropos steunt Stichting Syndroom van de Lach
01-09-2015
Stichting Syndroom van de Lach maakt dolfijnondersteunende therapie mogelijk voor kinderen met een verstandelijke en/of motorische beperking. Onze medewerkers Hans en Mariska hebben een zoon Christiaan waarbij al heel jong bleek dat er iets niet helemaal klopte.
Opknapbeurt van de gang aan het Oosteinde
01-09-2015
Delen van de gang zijn fleurig oranje geworden en een vrolijke, dynamische foto siert in delen alle deuren van de gang. De kleur oranje blijkt heel goed bij ons te passen!
Gratis proefles beweegprogramma's in september en oktober
01-09-2015
Na een zomer lang genieten gaat het leef tempo voor velen weer omhoog. Anthropos heeft diverse beweegprogramma’s die aansluiten bij persoonlijke wensen onder professionele begeleiding van een fysiotherapeut.
Anthropos uitgenodigd voor Workshop Padel bij Park Leeuwenbergh
01-09-2015
Onze stagiair Perry Pauw die ook tennisleraar is, was zo dankbaar voor zijn toffe stage bij ons, dat wij allemaal de nieuwe racketsport Padel mochten komen uitproberen. Het is een kruising tussen tennis en squash en in Spanje al populairder dan tennis. Wij vonden het een super ervaring!
Ademen en de functie van het middenrif met praktische oefening
01-09-2015
Er zijn veel verschillende redenen waardoor spanning in je lichaam kan ontstaan. Deze spanning beïnvloedt je manier van ademen, wat allerlei klachten tot gevolg kan hebben.
Snelle muziek vermindert kans op loopblessures
27-08-2015
Het tempo van muziek heeft invloed op het aantal stappen dat sporters zetten bij het lopen. Een conclusie die relevant kan zijn voor looptraining en blessurepreventie, zeggen onderzoekers van de UGent.
Extra vitamine D helpt vallen voorkomen bij ouderen
18-08-2015
Een vitamine D-supplement kan een tekort bij ouderen tegengaan en ervoor zorgen dat ze minder vaak ten val komen. Dat blijkt uit een onderzoek van Wake Forest Baptist Medical Center waarvan de resultaten zijn gepubliceerd in het Journal of the American Geriatrics Society.
Nederlanders drinken te weinig water
06-08-2015
Nederlanders drinken gemiddeld ruim vier glazen water (250 ml) per dag, minder dan de aanbevolen hoeveelheid. Dat blijkt uit het Nationaal Wateronderzoek.
'Spierkracht neemt snel af bij inactiviteit'
30-07-2015
Al na twee weken inactiviteit neemt de spierkracht aanzienlijk af. Jongeren die hun benen niet gebruikten, waren in spierkracht na twee weken niet bewegen vergelijkbaar met iemand die 40 tot 50 jaar ouder is.
'16 procent lage rugklachten blijkt reumatische aandoening'
24-07-2015
Zo'n 16 procent van de mensen die bij de huisarts aankloppen met chronische lage rugklachten, blijkt last te hebben van de reumatische aandoening axiale spondyloartritis. Dat blijkt uit onderzoek van arts-onderzoeker Lonneke van Hoeven van het Erasmus MC.
Sporten op jonge leeftijd heeft mogelijk langdurig effect
29-06-2015
Vroeg beginnen met sporten heeft mogelijk nog lange tijd een positief effect op de gezondheid en sportieve ambities. Dat blijkt uit onderzoek onder muizen door de Amerikaanse universiteit van Californië.
Zenuwpijn te lijf
22-06-2015
Voor veel patiënten die lijden aan zenuwpijn geldt dat zij met pijn moeten leren leven. Vaak kan de oorzaak van de pijn niet weggenomen worden (bijvoorbeeld diabetes), maar gelukkig zijn er wel veel behandelingen mogelijk die de pijn verzachten.
Met de auto op vakantie?
22-06-2015
Gaat u met de auto op vakantie? Zo'n lange autorit kan een behoorlijke aanslag op uw lichaam zijn. Vooral uw onderste rugwervels krijgen het zwaar te verduren. De zithouding in de auto of een verkeerde afstelling van de stoel blijken vaak de oorzaak van klachten.
Kinderen moeten vaker naar buiten om bijziendheid te voorkomen
16-06-2015
Kinderen moeten dagelijks twee uur buiten zijn, niet te lang op telefoon of tablet kijken en vooral niet ‘s avonds in bed nog lezen. Daarmee kunnen ze voorkomen dat ze ernstig bijziend worden. Dat zegt oogonderzoeker Virginie Verhoeven.
Lichaamsbeweging: samen is leuker en beter
09-06-2015
Het is nog eens aangetoond dat de houding van je partner zeer motiverend kan zijn om je (slechte) gewoontes te veranderen. Of het nu om roken, gewichtscontrole of fysieke activiteit gaat, als je er samen met je partner aan werkt, is de kans dat je je leefwijze verbetert veel groter. Dat is uit onderzoek gebleken.
Twee uur kantoorwandelen per dag houdt je gezond
02-06-2015
Mensen met een kantoorbaan zouden tijdens hun werk minstens twee uur van hun stoel af moeten komen. Dit verkleint het risico op diverse ziektes, concluderen experts in het tijdschrift British Journal of Sports Medicine.
Praktijknieuws: de gang aan het Oosteinde wordt opgeknapt
29-05-2015
Allereerst onze excuses voor het ongemak dat dit voor u meebrengt. Wij worden al behoorlijk vrolijk van het frisse oranje op de muren, en dat is nog maar het begin. Er komt andere verlichting, de wanden worden nog verder ‘aangekleed’ en we gaan iets speciaals met de deuren doen.
Balansoefeningen van essentieel belang voor jong en oud
27-05-2015
Balans is misschien wel de belangrijkste functie als we het hebben over kwaliteit van bewegen.
Bewegen als medicijn
26-05-2015
De voordelen van bewegen op klachten wordt met steeds meer wetenschappelijk bewijs ondersteund. Inmiddels gaan er steeds meer stemmen op om bewegen als medicijn te beschouwen. Niet alleen voor de 'normale', maar ook voor de gecompliceerde klachten.
Hakuna Matata (Swahili voor: ‘Geen zorgen’)
26-05-2015
Onze collega Willem Jan Pols en zijn vrouw Mary steunen een jonge vrouw in Tanzania om te kunnen studeren om haar droom om op te komen voor de rechten van de vrouw in Tanzania te kunnen waarmaken.
Dit doet What's Appen met je lijf
26-05-2015
Zit jij dagelijks uren gebogen over je telefoon én heb je last van nek- en rugpijn? Uit nieuw onderzoek blijkt dat er een verband is tussen die twee.
Vijf vaak voorkomende verkeerde werkhoudingen
26-05-2015
Heeft u een kantoorbaan? Een goede werkhouding achter het bureau heeft een belangrijk aandeel in uw gezondheid. Hieronder bespreken we vijf vaak voorkomende foute werkhoudingen die leiden tot klachten aan nek, rug, schouders en hoofd:
Examenstress? Zo blijf je scherp!
26-05-2015
De eindexamens zijn net achter de rug. Sommige pechvogels zullen nog moeten blokken voor herexamens. Hoe zorg je ervoor dat je in deze zware weken scherp blijft? Door in de eerste plaats goed voor je lichaam te zorgen. Hierbij enkele tips.
Collega Chris van Haasteren 65 jaar
29-04-2015
Je zou het hem niet geven maar op dinsdag 28 april heeft Chris de respectabele leeftijd van 65 jaar bereikt. Uiteraard hebben we dit uitbundig gevierd en hem eens goed in de bloemetjes gezet.
Fysiotherapie voor sporters
29-04-2015
De fysiotherapeut die gespecialiseerd in het begeleiden van sporters heeft kennis van welke eisen sport aan het lichaam stelt en weet als geen ander wat er tijdens uw sport gebeurt, hoe een blessure of overbelasting uw training en wedstrijden beïnvloed.
Ruim helft Nederlanders sport wekelijks
28-04-2015
Vrijdag 24 april maakten het CBS en RIVM bekend dat ruim de helft van de Nederlanders wekelijks sport. Dat blijkt uit de gegevens die het CBS in 2014 verzamelde.
Groter risico overgewicht door tv kijken
28-04-2015
Dagelijks tv kijken vergroot het risico op overgewicht bij jonge kinderen. Een uur per dag zou dit risico al vergroten.
Zwanger en sporten
27-04-2015
Fit blijven tijdens de zwangerschap heeft grote voordelen!
De beste oefeningen voor je bilspieren
26-04-2015
De spier die het meest verantwoordelijk is voor de door velen zeer gewilde ronde billen is de m. gluteus maximus. We bespreken vier oefeningen
Wat zegt BMI over gezondheid?
20-04-2015
Over de voorbeeldfunctie van modellen wordt voortdurend gediscussieerd. Frankrijk ging onlangs over tot het instellen van een minimum BMI van 18 bij modellen. Maar wat zegt een BMI eigenlijk over gezondheid?
Door sporten leef je langer
14-04-2015
Door sporten leef je echt langer, véél langer zelfs. Zo prijkt vandaag de kop van een artikel in NRC next. Onderzoek toont aan dat zeven tot tien uur matig intensief trainen per week de kans om op korte termijn te sterven aanzienlijk verkleint.
Wereldgezondheidsdag
07-04-2015
Dinsdag 7 april was het Wereldgezondheidsdag. Daarmee werd aandacht gevraagd voor de algemene gezondheid van de wereldbevolking en werd stilgestaan bij gezondheidsrisico’s.
Wat Fysio Yoga nog meer voor je kan doen
31-03-2015
Fysio Yoga kan ervoor zorgen dat je lichaam meer in balans komt en je leniger, sterker en vitaler voelt. Daarnaast kan Fysio Yoga helpen om oude emotionele pijn te herstellen. Gebeurtenissen die hiermee in verband staan slaan zich namelijk in je spieren op.
Samenwerking Anthropos met hockeyclub Cartouche
31-03-2015
Anthropos biedt in samenwerking met Groeneveld fysiotherapie vanaf half april een “Open Sportspreekuur” aan voor leden van de Hockeyclub Cartouche.
Nog een nieuw gezicht bij Anthropos
31-03-2015
Joy Schinagl, stagaire bij Rogier Schomaker van Progress Kids Fysiotherapie gevestigd binnen Anthropos.
Wat eetaanvallen je werkelijk willen vertellen
31-03-2015
Is dit voor jou herkenbaar: na het sporten ontzettend veel zin hebben in zoetigheid. Of bier. "Zomaar opeens" een hunkering naar chocolade. Of tijdens het stappen trek hebben in een vette hap.
Summer Fit buikspieroefeningen
31-03-2015
Een strakke buik kun je ook creëren zonder een oefeningsmat uit te hoeven rollen!
Sterke toename hardloopblessures
30-03-2015
Het aantal blessures bij hardlopers is afgelopen jaar flink gestegen. Dat blijkt uit onderzoek van VeiligheidNL. Met name bij beginnende hardlopers is een sterke stijging gemeten.
Bewuster leven in Nederland
30-03-2015
Uit onderzoek van het onderzoeksbureau Multiscope blijkt dat Nederlanders in de afgelopen 3 jaar bewuster zijn gaan leven.
Uurtje vooruit... Stijging hartinfarcten
27-03-2015
Van zaterdag 28 maart op zondag 29 maart ging de klok weer een uurtje vooruit. Dat is een uurtje minder slapen, maar er lijkt meer aan de hand te zijn...
3 vragen over spierpijn
25-03-2015
Als je begint met sporten en bewegen dan moet je de belasting geleidelijk opbouwen. Zo kan je lichaam wennen en verantwoord en goed sterker worden. Soms krijg je toch spierpijn. Wat gebeurt er dan? We geven antwoord op de 3 meest gestelde vragen.
Oefeningen voor de armspieren zodat de korte mouwen weer kunnen!
24-03-2015
De biceps, triceps en deltoideus zijn de belangrijkste armspieren die je kunt trainen. Wij hebben enkele oefeningen voor u verzameld.
Fysio Yoga nu ook op dinsdag van 17.30 – 18.30
23-03-2015
Moe na een lange dag werken of van andere activiteiten? Kom herstellen tijdens een ontspannende én vitaliserende Fysio Yoga les! Ook bij de les op woensdag van 8.45 – 9.45 zijn nog enkele plaatsen vrij.
Samenwerkingsverband met Fysio Groep Haaglanden
27-02-2015
Fysio Groep Haaglanden (FGH) is een coöperatie van, voor en door fysiotherapeuten in de regio Den Haag en omstreken. Anthropos is lid van dit samenwerkingsverband en neemt deel aan diverse werkgroepen.
Skifit wordt per 1 maart Summerfit
27-02-2015
En zeg nou zelf wie ambieert er nou niet een wat gestroomlijnder lichaam als we ons weer gaan ontdoen van alle lagen kleding die ons in de winter bedekken.
Tijdelijk een nieuw gezicht bij Anthropos
27-02-2015
Perry Pauw is student aan de academie voor fysiotherapie Thim van de Laan en heeft ons gevraagd of hij bij ons stage mag komen lopen. Tot en met juni kunt u hem in de wandelgangen tegenkomen. Hij zal zich even aan u voorstellen:
Overlevingskans fanatieke hardlopers hetzelfde als niet lopers
23-02-2015
Hardlopen wordt steeds populairder en brengt veel gezondheidsvoordelen met zich mee. Inactiviteit verhoogt het risico op overlijden, maar te fanatiek hardlopen is net zo slecht als niet hardlopen. Dat blijkt uit Deens onderzoek.
Sportvoornemens nieuwe jaar riskant
23-02-2015
Fysiotherapeuten luiden de noodklok over de opvallende toename van het aantal sportblessures in de eerste weken van het jaar. Veel mensen gaan dan vanwege goede voornemens opeens fanatiek sporten, maar lopen te hard van stapel en belanden al heel snel bij de fysio.
Snelle fysiotherapie bij lage rugpijn bezuinigt $ 2000
23-02-2015
De totale medische kosten bij patiënten met lage rugpijn waren 2736 dollar lager als snel fysiotherapie werd voorgeschreven.
Vitamine D... Heb ik dat nodig?
23-02-2015
De Gezondheidsraad adviseert miljoenen Nederlanders extra vitamine D, omdat het van belang is voor het behoud van sterke botten en een goede spierfunctie. Een tekort aan vitamine D kan onder andere leiden tot spierzwakte, osteoporose en afname van mobiliteit. Heb jij ook extra vitamine D nodig?
Sterfte door inactiviteit hoger dan door obesitas
23-02-2015
Het aantal mensen dat overlijdt als gevolg van inactiviteit ligt twee keer zo hoog als het aantal mensen dat overlijdt als gevolg van obesitas. Dat blijkt uit een studie van de universiteit van Cambridge.
It giet oân!!!
30-01-2015
De elfstedentocht laat nog even op zich wachten, maar bij Anthropos “giet it oân” met nieuwe activiteiten rondom bewegen. Personal Fysio Training, Ski Fit en Fysio Yoga.
Personal Fysio Training
29-01-2015
Kom in beweging! Als je wat wilt veranderen in je leven en je je weer sterk en vitaal wilt voelen, is er maar 1 optie: gewoon DOEN!
Ski Fit
28-01-2015
Het is nog niet te laat! Voor iedereen die fit naar de wintersport wil, niet geplaagd wil worden door spierpijn op vakantie en het risico’s op blessures zo klein mogelijk wil maken, zodat je vooral nog meer kan genieten van je vakantie
Fysio Yoga
27-01-2015
Per 17 februari gaat de 2e Fysio Yoga les van start op dinsdag van 17.30 – 18.30. Op woensdag ochtend van 8.45 – 9.45 zijn er nog twee plaatsen vrij.
Vallen ernstig probleem
26-01-2015
Vallen bij oudere mensen is een ernstig en veelvoorkomend probleem. Ongeveer één op de drie nog thuiswonende ouderen valt minstens éénmaal per jaar. Dit kan nare gevolgen hebben.
Buikvet: Hoe raakt u het kwijt?
26-01-2015
‘Buikvet’ of visceraal vet zit tussen de organen in onze buik. Dit vet verhoogt het risico op hart- en vaatziekten. Controleer daarom regelmatig uw taille-omtrek. Maar hoe raakt u buikvet weer kwijt als het er eenmaal zit?
Minder pijn na operatie door muziek
26-01-2015
Luisteren naar muziek voor een operatie verlicht de pijn. Dat blijkt uit onderzoek van van de Northwestern University Feinberg School of Medicine.
Slijtage of niet?
26-01-2015
Veel mensen met gewrichtsklachten krijgen de diagnose slijtage. Is dat wel juist? Slijtage klinkt logisch, maar het lichaam is onvergelijkbaar met bijvoorbeeld je automotor.
Sporttoename
12-01-2015
Ruim de helft van de Nederlanders sportte wekelijks in 2014. Het Sociaal Cultureel Planbureau merkt in haar rapportage sport 2014 een lichte stijging op.
Dragen van banden en tape heeft effect bij jumpersknee
01-01-2015
Het gebruik van een patellabandje of sporttape door sporters die last hebben van een jumpersknee, zorgt voor een vermindering van de pijn.
Knuffelen kan mensen weerbaarder maken tegen griep
01-01-2015
Knuffelen zou mensen wel eens weerbaarder kunnen maken tegen griep, zo beweren Amerikaanse wetenschappers in een nieuw wetenschappelijk onderzoek.
Nog sneller geholpen worden
01-01-2015
Kunt u na de intake direct behandeld worden bij de fysiotherapeut? Vanaf nu wel! De fysiotherapie wordt hiermee nog praktischer en consumentvriendelijker. Patienten kunnen nog sneller geholpen worden.
Langer leven met mediterraan dieet
01-01-2015
Mensen met een Mediterraan voedingspatroon leven ongeveer 2 maanden langer in goede gezondheid.
Een nieuwe zorgverzekering? Het kan nog!
01-01-2015
De concurrentiestrijd tussen zorgverzekeringen lijkt voorbij. Niets is echter minder waar. U heeft nog tot 1 februari om over te stappen, mits u uw verzekering voor 1 januari heeft opgezegd.
Anthropos 40 jaar in beweging!
02-12-2014
We bedanken iedereen voor de enthousiaste en hartverwarmende reacties tijdens de feestelijke weken in november.
NIEUW! Per 1 december Fysio Yoga op woensdag 8.45-9.45
01-12-2014
In december en januari gratis proefles. Fysio Yoga is een vorm van bewegen waarbij de kennis en kunde van de fysiotherapie over het lichaam, bewegen en het brein wordt gecombineerd met oefeningen en het gedachtegoed van de Yoga.
NIEUW! Per 1 december Ski Fit op woensdag 18.45-19.45
30-11-2014
In december en januari gratis proefles. Om de conditie voor de wintersport te verbeteren is er een speciale training opgesteld.
Karen Hamelink afgestudeerd als Craniosacraal therapeut!
29-11-2014
Lees hier haar verslag
NIEUW! Craniosacraal therapie
28-11-2014
Cranio-sacraal therapie is een therapievorm die vanuit het cranio-sacrale systeem (de membranen om het hersen- en zenuwweefsel waarbinnen de hersenvloeistof geproduceerd wordt) blokkades binnen het bindweefsel behandeld.
Zwangerfittraining
27-11-2014
Woensdag 7 januari start er weer een nieuwe zwangerfit training.
Gratis workshops ter ere van 40 jaar Anthropos
08-11-2014
We bieden u de unieke kans om gratis de volgende workshops te volgen:
Anthropos 40 jaar in beweging!
07-11-2014
We bestaan dit jaar 40 jaar en dat willen we samen met u vieren.
Workshop Zwangerfit op donderdag 27 november 19.30 – 20.45
07-11-2014
Ben je zwanger of ben je meer dan vier weken geleden bevallen? Ben je nieuwsgierig naar de Zwangerfit training die bij Anthropos gegeven wordt?
Workshop Ski Fit Training op woensdag 26 november 18.00 – 19.00
04-11-2014
De winter komt er weer aan en de wintersporten staan weer op het programma.
Workshop Medische Fitness op dinsdag 25 november 18.30 – 19-30
03-11-2014
Medische Fitness is een vorm van fitness waarbij er in een groep een persoonlijk trainingsprogramma wordt gevolgd.
Workshop Vitaal Totaal op vrijdag 28 november 08.00 – 09.00
02-11-2014
De rode draad in Vitaal Totaal is leefstijlverandering. Hierbij is het wenselijk dat bewegen een vast onderdeel wordt van het dagelijks leven.
Hardlopende senioren blijven langer jong
01-11-2014
Senioren die regelmatig joggen of hardlopen gaan efficiënter om met hun energie dan ouderen die zich beperken tot wandelen en blijven daarom langer jong.
Alleen wie geld heeft kan kiezen
01-11-2014
Wie nog een vrije zorgkeuze wil houden, moet zelf steeds meer betalen. Dat zeggen diverse zorgvergelijkingssites. VGZ maakte vandaag als eerste van de grote zorgverzekeraars bekend dat de premie omhoog gaat.
Aangepast schoolplein zorgt voor meer beweging
01-11-2014
Op een schoolplein waar alle leerlingen de ruimte hebben om te spelen, bewegen kinderen veel meer. En als de juffen en de meesters meedoen, wordt iedereen nóg enthousiaster.
Workshop Fysio Yoga op woensdag 26 november 08.45 – 09.45
01-11-2014
Fysio Yoga is een vorm van bewegen waarbij de kennis en kunde van de fysiotherapie over het lichaam, bewegen en het brein wordt gecombineerd met oefeningen en het gedachtegoed van de Yoga.
Fysiotherapeuten: Kijk eens naar andere polis
01-11-2014
Zorgverleners mengen zich actief in de concurrentiestrijd tussen de zorgverzekeraars. Fysiotherapeuten zijn een actie begonnen waarin zij vaste klanten aanvullende verzekeringen aanraden - of juist afraden.
Baas wil fit personeel
01-11-2014
Werkgevers nemen steeds vaker alleen medewerkers aan die er fit uitzien. Volgens Olympia Uitzendbureau worden dikke of ongezond levende sollicitanten vaker afgewezen dan fit uitziende mensen, ook al hebben ze eenzelfde cv.
Anthropos 40 jaar in beweging!
03-10-2014
Dit jaar bestaat Anthropos 40 jaar en dat willen we vieren ook met u.
Bewegen bij depressie
02-10-2014
We weten inmiddels dat bewegen ontzettend goed is voor het lichaam. Uit een 50-jaar durende studie blijkt dat lichamelijke activiteit ook helpt bij het bestrijden van depressies.
Even voorstellen nieuwe collega Bennie van Noord
01-10-2014
Bennie van Noord (Fysiotherapeut/4xT-methode/Personal Trainer). Hallo, mijn naam is Bennie van Noord, geboren op 03-03-1986 te Zaanstad.
Twee uur extra gym verbetert schoolprestaties
01-10-2014
Elke week twee uur extra bewegen verbetert de schoolprestaties. Dat blijkt uit een onderzoek onder zo'n 2.000 12-jarigen van de Universiteit van Göteborg.
Herfstdip? Pas jezelf aan!
01-10-2014
We kunnen er sinds vandaag echt niet meer omheen. De herfst laat zich gelden.
Kies bewust, vraag de fysio gerust!
01-10-2014
Fysiotherapie en Zorgverzekeraar. Valerio Zeno slaat in de campagne van het Zilveren Kruis de spijker op zijn kop.
Beperkte invloed gezinsmaaltijd en tv op gewicht
01-10-2014
Eten voor de televisie en samen eten met het gezin hebben maar weinig effect op het gewicht van Europese schoolkinderen (Public Health Nutr. 2014 Nov;17:2528-36).
Nieuwe cursus Zwanger Fit
30-09-2014
Ben je zwanger? Gefeliciteerd!
Nieuwe krachtoefening vermindert aantal hamstringblessures
01-08-2014
Fysiotherapeuten kenden de 'nieuwe' krachtoefening uiteraard al lang, maar nu is ook wetenschappelijk aangetoond dat de oefening veelvoorkomende hamstringblessures kan voorkomen.
Teveel bewegen niet goed na hartaanval
01-08-2014
Na een hartaanval wordt vaak regelmatig bewegen geadviseerd. De intensiteit blijkt daarbij van belang want nieuw onderzoek toont aan teveel bewegen ook schadelijk kan zijn voor de gezondheid van hart- en bloedvaten.
En dan... bijt je op je tong?
01-08-2014
Het kan tijdens het eten gebeuren, maar ook zonder dat je aan het kauwen bent: kaken die op elkaar klappen terwijl je tong nog op een tand of kies rust. Google op 'tong gebeten' en de gevolgen van die 'orale guillotine' trekken op het scherm voorbij. Hoe komt het dat je soms zomaar op je tong bijt? Waarom doet een tongwond zo'n pijn?
Nieuwe jonge enthousiaste collega!
31-07-2014
Wij hebben zojuist een nieuwe collega aangenomen!
Tips voor een ontspannen vakantie
30-07-2014
We hebben een aantal tips opgesteld zodat je kan genieten van een ontspannen vakantie:
Wat is vakantiestress?
30-07-2014
Vakantie betekent voor veel mensen ontspannen en lichamelijk en geestelijk even bijkomen. Maar voor een aantal betekent vakantie vooral veel stress.
6 tips om koel te blijven
29-07-2014
In de loop van deze week loopt de temperatuur weer hoog op. Hoe houd je je lichaamstemperatuur onder controle?
Tijdens mijn vakantie in het buitenland naar een (andere) fysio?
29-07-2014
Fysiotherapie in het buitenland wordt alleen vergoed als het zorg betreft vanuit de basisverzekering.
Digitale nieuwsbrief
30-06-2014
Een maandelijkse nieuwsbrief met daarin nieuws over onze praktijk, tips en adviezen!
Nieuwe Website!
30-06-2014
Onze website is volledig vernieuwd, maar er is meer..
Doktersadvies massaal genegeerd om eigen risico
27-06-2014
Steeds meer mensen vermijden aanbevolen zorg omdat ze hun eigen risico niet kunnen of willen betalen. 94 procent van de huisartsen heeft met 'zorgmijders' te maken.
Nieuwe zorgpolis: wat houdt dat in?
19-06-2014
De vrijheid om je eigen arts te kiezen wordt straks fors beperkt, door een aanpassing in artikel 13 van de Zorgverzekeringswet. Wat houdt dit voor jou in?
Stofje in hersenen veroorzaakt WK-koorts
12-06-2014
Waarom heeft de een zijn huis al weken geleden versierd met oranje vlaggetjes en wil de ander helemaal niets weten van juichpakken, voetbalpools en WK-hamsters?
Naar buiten na de lunch
13-02-2014
De lunchpauze op het werk is een ideale gelegenheid om even de benen te strekken.
Spierpijn, wat is dat?
03-02-2014
Je hebt vast wel eens spierpijn opgelopen. Vaak direct, soms ook na 2 dagen.