Zwangerschap

Direct een afspraak maken? Klik hier! 

Voor overige vragen en contactgevens kunt u contact opnemen met onze praktijk.

 

Ben je zwanger? Gefeliciteerd!!

Je bent op onze locatie Oosteinde in Voorburg op het juist adres voor al de klachten rondom je zwangerschap! Zowel tijdens de zwangerschap als na de bevalling ben je bij ons in vertrouwde handen.

 

Je zwangerschapsperiode vormt een bijzondere fase in je leven. Tijdens deze fase zijn er veel veranderingen, zowel fysiek als mentaal. Soms kunnen deze verandering van belastbaarheid tot klachten leiden. Deze kunnen zeer uiteenlopen van pijn in de heupen tot stijfheid van de (boven)rug, onrustige benen tot het moeite hebben met lopen en staan.


Met behulp van fysiotherapie, manuele therapie en specifieke oefeningen valt hier vaak veel aan te verbeteren. 
 

Hoe fitter je bent tijdens je zwangerschap des te hoger is je belastbaarheid.
Hierdoor bouw je minder snel klachten op en herstel je sneller na je bevalling.

De trainingen die gegeven worden in ons centrum zijn specifiek gericht op het opbouwen van je belastbaarheid tijdens je zwangerschap en na je bevalling. Core-stability training staat hierbij centraal. Trainen vind plaats in circuitvorm en er wordt gebruik gemaakt van fitness-apparatuur, thera banden en fit-ballen.
 

Het bespreken van wat er gebeurt tijdens de verschillende fases van de bevalling, welke ademhaling daarbij hoort, welke houdingen prettig zijn en andere tips en trucs zijn belangrijk om je mentaal voor te bereiden op de bevalling.